Hemlis

Jag har hållit på en hemlis sedan innan pandemikaoset startade! Nu kan jag äntligen berätta! Vi ska flytta till New Jersey! Brandon har fått ett nytt jobb nära Philadelphia. Han blev kontaktad i januari av en rekryterare, intervjuade i februari och accepterade jobbet i mars. Om de inte hade dragit ut på att boka in hans intervju så hade vi kunnat ha flyttat innan pandemin men så hände allt corona och de sköt på starten. Och så sköt de upp starten igen och igen. Tillslut blev det spikat och 1 juni börjar han på nya jobbet! Har inte berättat något förutom till våra familjer för vi tänkte att kanske blir något inställt och inte blir av pga viruset. Men idag meddelade Brandon sitt jobb om det så nu är det helt officiellt. Här meddelar man jobbet bara ett par veckor innan man tänker sluta.

Är så peppad på detta! Vi kommer ha en halvtimme till Philadelphia och ungefär en och en halv timme till New York City! Ska bli skönt att få normalt väder, skiftande årstider, nära till stora flygplatser och ungefär en timme till havet! Jag hoppas att familj och vänner kommer kunna hälsa på oftare för det är billigare flyg och inte lika lång resa! Vi kollade först på lägenheter på nätet och hade en FaceTime visning av ett ställe. Jag kontaktade fler lägenheter men de hörde aldrig av sig. Hyrorna är höga och vi hade behövt betala dubbelt så mycket som vi har i månadskostnad för mindre lägenhet. Då började vi tänka på om hus skulle gå. För samma månadskostnad som hyreslägenhet kan vi betala för ett hus! Vi har en del till insats och vi blev godkända för lån! Så dagen efter vi kommer till New Jersey ska vi kolla på hus med en mäklare!

Vi känner att det är många fördelar med att bo där. Det går att köra till Brandons familj även om det är långt och halvvägs dit bor hans mormor, moster och kusiner. Ena kusinen ska börja på college till hösten i Philadelphia så det blir nära till oss! En av Brandons vänner från college har nyligen flyttat till New York och bor på Manhattan så det blir ganska nära till honom med! Sen är det som sagt nära till storstäder och flygplatser med!

Det enda jag kommer sakna med Tucson är hopprepsgruppen och min svenska kompis. Annars har jag inte blivit så fäst vid Tucson och Brandon gillar inte Tucson så värst mycket heller. Nästa vecka kommer en lastbil och hämtar våra grejer som ska förvaras av flyttfirman tills vi har ett hus att flytta in i. Vi kommer bo några dagar här i lägenheten på luftmadrass och typ inget annat, sen hotell i några nätter och motel i NJ tills vi hittar ett hus. Bilarna kommer också fraktas dit! Vår lägenhet blev såld efter bara några dagar på marknaden! Var orolig att den inte skulle bli såld under pandemin men vi lyckades få den sålt fort! Är ganska glad att vi lämnar denna lägenheten. Våra grannar skaffade ett trumset nyligen och spelar varje dag samt vi har flera andra konstiga grannar.

Känns så skönt att kunna berätta om flytten nu! Den 30 maj flyger vi till Philly!

5 thoughts on “Hemlis

  1. Vad roligt! Grattis till er! Tycker att det är så roligt att följa er vardag i USA..så fortsätt gärna att blogga när ni väl kommit till NJ. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: