Atlantic city och USA:s regler i naturen

Igår körde vi till Atlantic City för att åka till stranden! Det är ungefär en timme till stranden! Atlantic City är östkustens Vegas med Casinos.

Stränderna är nu ”öppna” igen bara man håller avstånd till folk. Badvakter var på plats dagtid och badande var inte tillåtet efter de gått hem. Detta har jag tänkt på mycket och fick oss att prata om såna regler som finns gällande amerikansk natur. Stränder och parker ”stänger” på kvällen. Parker är öppna från gryning till skymning och stränder är öppna från Memorial day (slutet av maj) till Labor day (början av september). Det är tydliga regler som tider man får bada och man får bada mellan uppsatta koner så badvakterna kan hålla koll. I Sverige har jag aldrig hört talas om såna här regler. Folk vinterbadar, folk morgonbadar, speciellt i Helsingborg där folk går ner till bryggorna och tar ett morgondopp. Tänker att alla har rätt att vara korkade och bada i havet på natten om man vill men alla vet att det är en dålig idé. Allemansrätten är så självklar i Sverige och här är det mycket regler. Ska man vandra och tälta i vissa områden krävs tillstånd. Om man ska vandra ner i Grand Canyon söker man tillstånd månader i förväg och så får man se om man får det. Det beror på vem som tar hand om området och man måste veta vem som sköter om det och utfärdar tillstånd. Reglerna om tillstånd är mest tillför att begränsa antalet folk i nationalparker och state parks för att se till att räddningstjänsten inte är överbelastade. Det är ju bra men det tillåter inte att vara så spontan.

Ibland undrar jag hur USA kan stå för frihet när naturen inte alls är fri för alla.

Vi fick kolla upp rådande regler innan vi åkte till stranden igår. Det var en trevlig liten dagstur och lukten av havet är något jag verkligen saknat! Det var väldigt kallt i Atlanten så det blev bara att doppa fötterna! Ser fram emot att utforska kuststäderna i New Jersey!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: