Hus!

I förra veckan fick vi äntligen huset! Det sköts på ett par dagar för att han som renoverade inte gjort färdigt saker i tid. Det är fortfarande ett par saker han ska fixa. Vi beställde en ny sängram och madrass så vi har en skön säng att sova i. Vi beställde den i king size så den är extra stor! Annars är hela vardagsrummet fyllt med kartonger från möblerna, trädgårdsredskap och lite annat vi köpt. I helgen köpte vi en gräsklippare och först åkte vi till en affär som inte hade den, sen åkte vi till nästa affär och vi väntade i affären i ca 40 min på någon som skulle hjälpa oss. Ingen dök upp och vi gick till kundservice och chefen tillkallades. Hon kunde se att de inte hade den men erbjöd 10% rabatt på en liknande. Vi körde på den och skulle betala. Tjejen i kassan var stressad och hade problem med att räkna ut 10% på varan. Rabatten skulle vara 50 dollar men hon slog in priset som 50 dollar. Både hon och en annan i kassan såg inte att de sålde gräsklipparen för så lite! Vi tog kvittot och skyndade oss hem! Vi fick en gräsklippare som kostade 500 dollar för 50! Helt sjukt! ibland har man tur!

I helgen var det 4th July! Vi skulle träffat vänner från New York men de var oroliga för viruset. Vi ägnade dagen istället åt att rensa ut förrådet vi fick med huset. Det var fullt med skräp från en tidigare ägare. Lite saker som skulle kunna användas satte vi på trottoaren med en ‘gratis’-skylt. Allt försvann på 1.5 timme! Hade postat det på facebook marketplace och det fanns många som ville ha det. Det som var mest förvånande var att det fanns oöppnad post till den tidigare ägaren som var daterat 2004-2006. Undrar hur en stor hög post hamnar i förrådet så länge. Vi hittade några trädgårdsredskap och en skottkärra som kom till användning.

Kommer visa bilder på huset när allt är iordning. Vi har inte fått våra grejer från flyttfirman än. De meddelar helt ny info varje gång vi ringer. Orkar inte med dem längre. Vi sa till dem att vi var redo den 22:a juni att ta emot våra grejer och 10-14 dagar efter det så skulle vi förvänta oss våra grejer. Sen sa de att det var 10-14 arbetsdagar. Så våra grejer skulle komma 9/10 juli. Ringde igår igen och så sa det att grejerna inte kommer förrän slutet på nästa vecka 17/18 juli. De har kass kundtjänst och de skyller på att de aldrig kan ge ett exakt datum. Brandon ringer och skäller på dem och vi kommer kräva rabatt från dem. Företaget verkar tro att allt handlar om dem och inget annat existerar och gör inget för att vår upplevelse med detta företaget ska vara bra.

Nu har lägret jag börjat jobba på dragit igång och var hand om 20 barn. Jag har en grupp 7-åringar. Ingen lyssnar och de kan aldrig ställa sig i ett rakt led. Första dagen igår hade vi ett skrapat knä, en med huvudvärk, en som vägrade äta och det var åskstorm med översvämningsvarning. Vi fick underhålla barnen inomhus och på toppen av detta hade lägret fått massa klagomål från föräldrarna om att vi inte underhöll dem tillräckligt och “bara var inne hela eftermiddagen”. Verkar som amerikanska föräldrar är snabba med att klaga. En mamma klagade idag, dag två, på att hennes son inte hade fått några vänner än. Hoppas nu på att lägret blir bättre för varje vecka.

Hoppas ni har en fin vecka! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: